Csatlakozz Te is a facebookon!

Legfrissebb kommentek

Analytics mér

Szentek gyülekezete

Gondolatok a Szentírás alapján

„Zúgolódás és huzavona nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek, Istennek ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedékben, amelyben úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben.”  (Fil 2,14-15)
„Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek? Aki lerontja az Isten templomát, azt Isten elpusztítja. Isten temploma ugyanis szent, s ti vagytok az.” (1Korinthus 3,16-17)
 :) Mindkét idézetet nagyon szeretem a filippiből és a korinthusiból!
 

Sokan megbotránkoztak Németh Sándornak, a hit gyüli vezetőjének azon szavain, amikor a saját gyülekezetére azt mondta, hogy a szentek gyülekezete, pedig, ha belegondolunk Pál is így nevezte a legtöbb levelében a közösségeket (azokat is, amelyeket személyesen nem is ismert), holott azok tele voltak hibákkal és Pálnak sokszor kellett erre felhívnia az ottani hívek figyelmét. 

1Kor 1,2:"Isten korintusi egyházának, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, a meghívott szenteknek s mindazoknak, akik náluk vagy nálunk segítségül hívják Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak nevét" - Na, a korinthusi egyház aztán igen csak messze állhatott bizonyos tekintetben a szent tökéletességtől, amilyen bűnöket a továbbiakban felsorol a levélben Pál (pártoskodás, botrányos paráznaság, nyilvános pereskedés, erkölcstelenségek), mégis így kezdte el levelét. Később írja, hogy: "...megtisztultatok, szentek lettetek, és megigazultatok Urunk Jézus Krisztus nevében, Istenünk Lelke által." aztán úgy folytatja: "Kerüljétek az erkölcstelenséget!" és int a paráznaság ellen. Tehát a bűn nagyon is ott volt a gyülekezet életében, még ha szentek voltak is.
Csak ebből a levélből még sok példát fel lehetne hozni, hogy az, hogy szentek vagyunk, nem jelenti azt, hogy mentesek vagyunk mindenféle bűntől. Isten arra hív, hogy kifogástalanok legyünk(1Tessz4,3; 1Pét 1,16), emiatt nem szabad megelégednünk a jelenlegi állapotunkkal, de nem szabad amiatt aggódnunk, hogy elveszítjük az üdvösségünket, ha hibázunk is, már pedig biztos, hogy hibázunk: 1Jn 1,9: "Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden igazságtalanságtól megtisztít minket."
Pál azt írja Róm 11,16-ban, amikor a zsidók és pogányok üdvösségéről beszél:"Ha szent a búza zsengéje, szent lesz a kenyér is, s ha szent a gyökér, szentek az ágak is." - És ehhez kapcsolódik az efezusi levél e részlete:
Ef 2,18-19:"Az ő révén van mindkettőnknek szabad utunk az egy Lélekben az Atyához. Ezért már nem vagytok idegenek és jövevények, hanem a szentek polgártársai és Isten családjának tagjai." - Azért lettünk elkülönítve Istennek, mert Jézus megváltott bennünket, tehát a szentség tulajdonképpen ajándék is, amit el tudunk fogadni.
Számomra úgy tűnik, hogy nincs olyan gyülekezet, amiben ne lennének bűnök, bűnös emberek, mert ez az emberi természetből fakad, (még az első gyülekezetekben sem ld.:Apcsel 5: Ananiás és Szafíra) de arra lettünk elhívva, hogy küzdjünk a bűnök ellen, mindenki a saját életében elsősorban, és mindjobban tapasztaljuk meg Isten ingyenes szeretetét és kegyelmét. Ő fog bennünket formálni, ha hagyjuk és rábízzuk magunkat. Tehát fogadjuk el Isten megszentelő kegyelmét, és legyünk szentek még ma! ;)

 

Julius Confessor 2010.10.16. 15:28

1 komment

Címkék: egyház gondolatok szentírás kegyelem szentség szentté válás

A bejegyzés trackback címe:

https://kereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr932375979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.10.28. 19:33:44

"Tehát fogadjuk el Isten megszentelő kegyelmét, és legyünk szentek még ma! ;)"

Oké. :)
süti beállítások módosítása