Csatlakozz Te is a facebookon!

Legfrissebb kommentek

Analytics mér

Ward Mária, Isten állhatatos és alázatos követője

Tanulni a szentektől

Jézus Krisztus alázatra tanít bennünket, és arra, hogy fogadjuk el az Atya akaratát.
Ő is ezt teszi, amint mondja: "Nem azért szálltam alá a mennyből, hogy a magam akaratát tegyem meg, hanem annak akaratát, aki küldött." (Jn 6,38)
Ward Mária maradéktalanul megvalósította Krisztus szavait.
Nem a maga tetszést, hanem a Mindenható szavát követte.
Legtöbbször környezete ellenére.



Ez a „környezet” pedig eleinte csak a családot jelentette, később már rendfőnöknőt is, végül pedig a római pápát.
Fiatalon érezte már Teremtője hívását, ezért kolostorba vonult, elhagyva családját, hazáját. Az élet a klarisszák között azonban nem az ő útja volt, ezért hallgatva az Úr szavára, és dacolva rendfőnökéjével, otthagyta őket. Ekkor még azt sem tudta, mit is akar tőle a Mindenható, csak annyit, hogy akar. És ez neki elég volt.
Hűségét az Úr hamarosan megjutalmazta, így megértette, mi is az Ő gondolata vele, Máriával.
Környezete pedig épp ellenkezőleg vélekedett, mert Mária házaiban, ahol társaival főleg tanítással foglalkozott, Isten akarata ellen való dolgot látott.
Ő azonban az Igazságra hallgatva, nem tántorodott el, még akkor sem, amikor a pápa feloszlatta közösségét, őt pedig eretnekség gyanújával egy kolostorban őriztette, ahol halálos betegségben feküdt.
És mindezek ellenére, nagy állhatatosságában alázatos tudott maradni.
Mert halálos ágyán ugyan vissza nem vonta nézeteit, de a pápának, Krisztus egyháza vezetőjének nem mondott ellent. Soha nem tette azt. Hű maradt hitéhez.
Ebből látszik igazán az ő ügyének igazsága. Mert úgy tudta megvalósítani Isten szándékát, hogy Isten akaratának (az egyháznak) nem szegült ellene. (Hamarosan meggyógyult, és szabadon is engedték).

Úgy vélhetjük, hogy gyakorlatilag minden földi tekintély véleménye ellen, egyedül kiállni egy gondolat mellett, nagyon nagy önbizalmat igényel. De ha jobban meggondoljuk, rá kell ébrednünk, hogy ehhez még ez is kevés. Mert sokszor még az is elbizonytalanít, ha egy velünk azonos rendű, rangú ember állítja az ellenkezőjét. Hát még, amikor a római pápa, aki tekintélye mellett komoly ismeretekkel és bölcs tanácsadókkal rendelkezik.
Egy ilyen küldetést, csak Istenbe vetett bizalommal lehet végrehajtani.
Mert arra építeni, hogy nekem igazam van, homokra épült házhoz hasonlít. Az ember könnyen tévedésbe esik. Gondoljuk meg, életünk során hányszor változik véleményünk egy aott dologról! Isten viszont tévedhetetlen, hisz Ő maga az Igazság. Az Ő szavában bízhatunk, arra építhetünk, mert az nem változik.
Így van ez az akarattal is.
A mi erőnkből kevésre futja, de Ő mindenható. Ha képesek vagyunk magunkat feladni, és neki átengedni akaratunkat, bármire képesek leszünk. Csak arra kell figyelnünk, hogy mi is az Ő akarata.
Ezen kívül Mária életének példáját is jó, ha megfontoljuk.
Alázatosnak kell lenni, és állhatatosnak. Mert ő megmutatta, hogy a kettő nem zárja ki egymást, sőt valamiképp összetartozik.
Állhatatosnak lenni az alázatban, és alázatosnak lenni az állhatatosságban.
Ezt kellene megvalósítani nekünk is.
Ward Máriának sikerült. Rendje pedig elterjedt a világon.

(Életéről bővebben: http://www.katolikus.hu/szentek/0123-268.html
Még bővebben: http://www.piar.hu/pazmany/k349.htm)

Anselmus 2010.01.23. 16:22

Szólj hozzá!

Címkék: szent boldog tanulni a szentektől ward maria

A bejegyzés trackback címe:

https://kereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr511695445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása