Csatlakozz Te is a facebookon!

Legfrissebb kommentek

Analytics mér

Ne aggódjatok!

Gondolatok az evangélium alapján

A keresés valahol minden embernek a sajátja. Hogy milyen dolgokat szoktunk keresni?
Sokan azt keresik, hogy mivel töltsék ki a rendelkezésükre álló szabadidőt, sokan pedig azt, hogy hogyan szervezzék úgy az életüket, hogy legyen egy kis idejük a semmittevésre. Sokan keresik a magány ellenszerét, sokan pedig azt, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy egy kicsit egyedül legyenek. Néhányan a világ működését kutatják és keresik a végső kérdéseket és válaszokat.
Mindannyian keresünk valamit, mindannyiuknat foglalkoztat valamilyen aktuális dolog. Költözés, új iskola, megélhetési gondok, vagy éppen az, hogy milyen autót is vásároljunk.
Sokszor mondjuk, hogy a világ felgyorsult. De nem csak felgyorsult, hanem egyre gyorsabb. Mindig vannak újabb ketyerék és szolgáltatások. Kapitalista társadalmunk azt sulykolja belénk: legyen Neked jobb, újabb, hasznosabb eszközöd. Ha valami elromlik, vegyél egy újat, mert olcsóbb, mint megjavítani a régit és még néhány plusz funkció is jár mellé. Mivel ez minden termékre igaz, teljesen beleivódott az emberekbe és most már tényleg mindenre és mindenkire kiterjesszük: ha nem működik a házasságunk, cseréljük le a párunkat, úgyis van jobb. Keressünk egy újat, jobbat, szebbet!
Jézus azt mondja,

"Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek" (Mt 6,33a)

Kereséseinkre nagy általánosságban igaz, hogy az aggodalmaskodásainkból fakadnak. A bennünket - sokszor meghatározó - aggodalmak csak nagyon ritkán valósak, és csak a szívünkben rejlő félelmeinkből fakadnak. A világ, melyben élünk, nem képes biztonságot nyújtani a számunkra. Bizonytalan, hogy a tanulmányok elvégzése után el tud -e helyezkedni valaki, vagy hogy a jövő hónapban lesz -e még munkája a dolgozónak. És ha nem lesz munka, akkor mit fog enni a család? Ezek az aggodalmaskodások leláncolják az embert és nem engedik szabadon dönteni, vagy gondolkodni. Jézus azt mondja,

"Ne aggodalmaskodjatok!" (Mt 6,31a)

Persze, könnyű ezt mondani. Hogy legyünk optimisták, amikor már annyi igazságtalanság történt velünk, amikor annyiszor megaláztak és annyiszor kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk mások miatt. Beszéljük be, hogy a gondok nem is léteznek? Nem! A ne aggodalmaskodj annyit jelent, hogy higgy! Higgy az Úrban és bízd rá magad teljesen.
Isten nem azt ígéri, hogy nem lesznek gondok, problémák, vagy szenvedések az életünkben:

"Két verebet ugye egy fillérért árulnak? És egy sem esik közülök a földre a ti Atyátok tudta nélkül. Nektek azonban még a hajszálaitok is meg vannak számlálva a fejeteken." (Mt 10,29-30)

Jézus nem azt mondja, hogy nem fog leesni a veréb, hanem azt, hogy ez nem Isten tudta és beleegyezése nélkül történik. A kérdés tehát az, hogy ezzel a tudattal képesek vagyunk -e rábízni magunkat az Úrra.

Johannesz 2010.03.13. 13:17

1 komment

Címkék: keresés jézus gondolatok hit evangélium gondviselés máté evangéliuma

A bejegyzés trackback címe:

https://kereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr531836530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mammka 2010.05.27. 10:33:54

Köszönöm!
Eddig még sose figyeltem fel arra,hogy a veréb le is eshet....DE erről is tud az Atya.
Ez nekem most NAGYOn fontos volt!!!!!
süti beállítások módosítása