Csatlakozz Te is a facebookon!

Legfrissebb kommentek

Analytics mér

Hol a megváltás az életemben? Meg tudok magamnak bocsátani?

Gondolatok a Szentírás alapján

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én mostanában elgondolkodtam azon, hogy az életemben gyakori, hogy ugyanazokat a bűnöket követem el újra és újra, és ha eredményt is érek el a visszaszorításukban, előbb-utóbb valamennyire visszaesek a hibáimba.

A legutóbbi ilyen elcsüggedésem után, egy mise alkalmával az alábbi kérdések fogalmazódtak meg bennem:

  • 1.       Hol a megváltás az életemben?
  • 2.       Meg tudok magamnak bocsátani?

Bár tudtam, hogy Isten dolgozik az életemben, mégsem tetszett, hogy nem látom ennek a gyümölcseit a bűneim elleni küzdelemben, és nem érzem, hogy Isten békét adna a kétségeimre.

Egy imaest utáni beszélgetésen szóba került ez a fajta kilátástalanság valaki más által. Ekkor gondoltam rá, hogy ez talán másokat is érdekelhet.

Később elkezdtem olvasni egy bevezetőt a Római levélhez, és egyből eszembe jutott annak 8-ik fejezete! Jó volt újra elolvasni és ráébredni ismét a benne foglalt igazságra. Ahogy utána ismét feltettem magamnak a két kérdést, a következő válaszokra jutottam:

  • 1.       Isten gyermeke vagyok, a Lelke van bennem, és ezen az sem változtat, ha hibázom.
  • 2.        Rászorulok Isten bocsánatára és elfogadom, hogy Krisztus magára vette a bűneimet, és elszenvedte értem a büntetését is. Elvette a bűneimet és én az övé vagyok.

Az első segít, hogy ne elsősorban az érzelmeinkre hagyatkozzunk, a második pedig a felesleges önvádtól óv meg minket. A kettő együtt pedig arra vezet, hogy ne magunkra koncentráljunk, hanem emeljük fel a tekintetünket Istenre! Nekem ez segített.

De azt hiszem, az alábbi igerészekben nálam jobban kifejtik: ;)

A bűneink bocsánata hatalmas ajándék, ne dobjuk el magunktól!

Julius Confessor 2012.01.09. 23:46

2 komment

Címkék: gondolatok megváltás bűn megbocsátás isten gyermeke

A bejegyzés trackback címe:

https://kereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr353532945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2013.10.30. 10:07:27

"én mostanában elgondolkodtam azon, hogy az életemben gyakori, hogy ugyanazokat a bűnöket követem el újra és újra, és ha eredményt is érek el a visszaszorításukban, előbb-utóbb valamennyire visszaesek a hibáimba."

Ez egyszerűen csak azt jelenti, hogy az életednek nem minden területe van Isten uralma alatt. A jó hír az a számodra - és minden római katolikus számára is, - hogy Jézus Krisztusban Isten nem csak fogadott fiává akar tenni, hanem ujjá akar szülni téged "élő reménységre", "romolhatatlan magból", "víztől és Lélektől".

(I. Péter levél:1:3; I. Péter levél:1:23; János ev 3:4-től)

Levi04287 2014.11.22. 07:05:22

Velem is így volt midig abba bűnbe estem vissza. Lassan változik ez a dolog néha meg egy szempillantás alatt. De ha könyörgünk akkor meg növeled az esélyeidet Istenél de nem váltod meg magadat.