Csatlakozz Te is a facebookon!

Legfrissebb kommentek

Analytics mér

Hol a megváltás az életemben? Meg tudok magamnak bocsátani?

Gondolatok a Szentírás alapján

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én mostanában elgondolkodtam azon, hogy az életemben gyakori, hogy ugyanazokat a bűnöket követem el újra és újra, és ha eredményt is érek el a visszaszorításukban, előbb-utóbb valamennyire visszaesek a hibáimba.

A legutóbbi ilyen elcsüggedésem után, egy mise alkalmával az alábbi kérdések fogalmazódtak meg bennem:

  • 1.       Hol a megváltás az életemben?
  • 2.       Meg tudok magamnak bocsátani?

Bár tudtam, hogy Isten dolgozik az életemben, mégsem tetszett, hogy nem látom ennek a gyümölcseit a bűneim elleni küzdelemben, és nem érzem, hogy Isten békét adna a kétségeimre.

Egy imaest utáni beszélgetésen szóba került ez a fajta kilátástalanság valaki más által. Ekkor gondoltam rá, hogy ez talán másokat is érdekelhet.

Később elkezdtem olvasni egy bevezetőt a Római levélhez, és egyből eszembe jutott annak 8-ik fejezete! Jó volt újra elolvasni és ráébredni ismét a benne foglalt igazságra. Ahogy utána ismét feltettem magamnak a két kérdést, a következő válaszokra jutottam:

  • 1.       Isten gyermeke vagyok, a Lelke van bennem, és ezen az sem változtat, ha hibázom.
  • 2.        Rászorulok Isten bocsánatára és elfogadom, hogy Krisztus magára vette a bűneimet, és elszenvedte értem a büntetését is. Elvette a bűneimet és én az övé vagyok.

Az első segít, hogy ne elsősorban az érzelmeinkre hagyatkozzunk, a második pedig a felesleges önvádtól óv meg minket. A kettő együtt pedig arra vezet, hogy ne magunkra koncentráljunk, hanem emeljük fel a tekintetünket Istenre! Nekem ez segített.

De azt hiszem, az alábbi igerészekben nálam jobban kifejtik: ;)

A bűneink bocsánata hatalmas ajándék, ne dobjuk el magunktól!

Julius Confessor 2012.01.09. 23:46

3 komment

Címkék: gondolatok megváltás bűn megbocsátás isten gyermeke

A bejegyzés trackback címe:

https://kereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr293532945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2013.10.30. 10:07:27

"én mostanában elgondolkodtam azon, hogy az életemben gyakori, hogy ugyanazokat a bűnöket követem el újra és újra, és ha eredményt is érek el a visszaszorításukban, előbb-utóbb valamennyire visszaesek a hibáimba."

Ez egyszerűen csak azt jelenti, hogy az életednek nem minden területe van Isten uralma alatt. A jó hír az a számodra - és minden római katolikus számára is, - hogy Jézus Krisztusban Isten nem csak fogadott fiává akar tenni, hanem ujjá akar szülni téged "élő reménységre", "romolhatatlan magból", "víztől és Lélektől".

(I. Péter levél:1:3; I. Péter levél:1:23; János ev 3:4-től)

Levi04287 2014.11.22. 07:05:22

Velem is így volt midig abba bűnbe estem vissza. Lassan változik ez a dolog néha meg egy szempillantás alatt. De ha könyörgünk akkor meg növeled az esélyeidet Istenél de nem váltod meg magadat.

Varga Zoltan 2021.04.05. 14:15:36

élemiszerben kérünk segitséget 3 an 70 ezer ft ból élünk abból 9000 ft gyogyszerköltség KÉREM SEGITSENEK VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15 ) BETEGSÉGEKRÖL KÜLDÖM IGAZOLASOKAT)APIDRA INZULINRA LENNE SZÜKSÉGEM 8700 FT NEM TUDOM KIVALTANI vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 0000 0000 2576 6862 segitséget!majusban megmütöttek herezacskot lágyrészt péniszt,,, juliusban annak helyén kialakult egy sipoly szeptembertöl a sipolyboll log egy kb 20 cm elhalt szövet ,,, dolgozni emelni hajolni nem igazan tudok ez miatt//ezek allitolag a magas cukor betegség miatt alakult ki//feleségem közmunkan dolgozik37ezer ft fizetés//nekem ha dolgozok 41ezer ft a fizetés két tartozast von végrahajto 70 5189043
süti beállítások módosítása