Csatlakozz Te is a facebookon!

Legfrissebb kommentek

Analytics mér

Jézus szeretete

Ünnepeink

A Karácsonyról sokan sokfélét mondanak. Van, aki szerint pusztán egy néphagyományról van szó, van aki szerint a Karácsony a szeretet ünnepe és megpróbálja pótolni az egész éves szeretetlenséget. Van, aki arról beszél, hogy ez is csak üzlet és vannak sokan, akik ilyenkor érzik magukat a legmagányosabbnak. Boldognak látszó családok a kivilágított ablakok mögött. Ajándékok, a szeretet kifejezésének ünnepe. Valóban erről szólna a Karácsony?

Bár nagy valószínűséggel Jézus nem december 25-én született, a IV. század végétől kezdve a keresztény egyházak ezen a napon ünneplik Jézus születését. Hogy mitől olyan különleges számunkra ez az ünnep? Attól, hogy Jézus nem csupán Isten fia, hanem Ő maga is Isten. Az Isten értünk, emberekért megtestesült és itt járt köztünk emberi alakban. Krisztus rengeteg csodát tett életében, de az egyik legnagyobb csoda maga a megtestesülés csodája és az a szeretet, amit irántunk érzett, amit irántunk érez.

Az Atya a Fiú és a Szentlélek öröktől fogva létezik és a legszentebb és legmélyebb közösség. Hogy értsük, mekkora áldozat az emberréválás misztériuma, egy kicsit gondolkodjunk el azon, milyen is egy ilyen közösség. Emberként a legintenzívebb közösségként talán a szerelmet éljük meg. Amikor az ember szerelmes, minden olyan idő áldozat, amit a szerelme nélkül tölt. Jézus Krisztus egy sokkal mélyebb közösségből lépett ki az emberekért. Eljött közénk az Atyától, hogy megmentsen minket. Jézus egész életében erről a mély közösségről beszélt nekünk, melyet az Atyával töltött a Szentlélekkel egységben. Valami olyasmi lehetett ez számára, mint amikor a szerelmes ember nem tud másra gondolni, másról beszélni, csak a szerelméről. Jézusnak nem lett volna kötelessége eljönni ebből a közösségből, de Ő úgy szeretett minket, hogy képes volt erre az áldozatra értünk. A Karácsony lényegét valahol ebben kell keresnünk. Jézus Krisztus értünk, emberekért lemondott a kényelemről, a kellemesről, az egyszerűről és eljött, hogy megmentsen minket. Az Isten emberré lett.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek áldott, kegyelemteljes Ünnepet.

Johannesz 2009.12.25. 16:30

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony jézus ünnepeink

A bejegyzés trackback címe:

https://kereszteny.blog.hu/api/trackback/id/tr791622597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása